Monday, November 28, 2016

VerseWrights

VerseWrights.com is edited by Carl Sharpe, and today he published a group of my poems from my forthcoming book. Thank you Carl!

http://www.versewrights.com/soos-r.html

Wednesday, November 23, 2016

"Judge" can be read on 'in between hangovers' =:-)

Tasha, from in between hangovers, was kind enough to publish my diatribe poem "judge today. Read it at

https://inbetweenhangovers.wordpress.com/2016/11/24/judge-by-r-soos/

Be the first to like it, or tweet it, or whatever else you do with stuff nowadays. Just don't hurt me physically =:-)

Friday, November 18, 2016

music in Micropoetry today =:-)

music

welcomes the dying
returning now to the earth
it all sounds like time

Thank you Luke for publishing 'music' in Micropoetry =:-)
http://micropoetry.com/music-7.html

Wednesday, November 16, 2016

Five poems translated by Irsa Ruçi

Five of my poems were translated in to Albanian by Irsa Ruçi and published in International Poetry today. Very cool. I've had my books translated into Spanish, German, and French that I'm aware of. This is the first time I've seen some in Albanian. Thank you, Irsa!

Click here to visit International Poetry magazine

Dimër (winter)
Këto poezi mbajnë ngrohtë
shpirtin që vrapon rastësisht
mes stuhisë së tërbuar.

Dimër
Këto stuhi mbajnë ngrohtë
Shpirtin që vrapon rastësisht
Në poezi të tërbuara.

Dimër
Këto shpirtra do të mbajnë ngrohtë
Me stuhi të tërbuara drejtuar
Në poezi të rastësishme.Këmba’ karriges (the chair leg)

Lëkundjet kanë pësuar dridhje
për më tepër se një dekadë
dhe ne sërishmi e mbajmë.Shënim për studentët e mi (note to my students)

Unë rritem në qoftë se ju rriteni
Ndërsa unë ju jap hapësirën të vallëzojnë
Me ndryshimin, shpresën dhe jetën.


Vetmi e trishtë (lonesome wild)

Ai vazhdon të dobësohet ndërsa gruaja e tij
Ia shikon vdekjen në një shënim mbi piano
Në atë kohë përpiqet të shtypë
gjithë peshën e trupit të tij
në një mot të plotfuqishëm
ku akordet i kishin përdorur gjakun për të gdhendur
melodinë dhe vargun


Vizion (vision)
Më kujtohet Perëndia
kur era të shndrijë përmes ajrit
fjalët do të formojnë lutjen
fjalët do të formojnë lutjen
kur era të shndrijë përmes ajrit
unë do kujtoj Perëndinë

© Rich Soos
(Translated from English to Albanian by Irsa Ruçi)

Tuesday, November 15, 2016

Scarlet Leaf Review November issue released . . .

Scarlet Leaf Review is based in Toronto, and is based on the theory that "people of the written word...should also spread their thoughts worldwide without the boundaries of conventional frontiers". Editor In Chief Roxana Nastase and her staff have demonstrated this believe since 2012. The latest monthly issue has work by writers from Dubai, Italy, Ireland, Albania, Zimbabwe, Indonesia, Kenya, India, and many other countries on this earth. There are also six poems representing the ancient country of Texas, recently swallowed by the United States included - thank you very much Roxana & staff!

http://www.scarletleafreview.com/poemsnov16/category/r-soos

Six poems published by International Poetry

Irsa Ruçi published six of my poems today in the wonderful magazine from Albania, International Poetry. Thank you Irsa!

Sunday, November 13, 2016

New Poems in Dissident Voice today

Big thanks to Angie, poetry editor of Dissident Voice for publishing Five Small Peeks Inside from my upcoming chapbook, Cell Notebook: http://dissidentvoice.org/2016/11/five-small-peeks-inside/

Wednesday, November 9, 2016

Wednesday, November 2, 2016

Poems published in three magazines today!

A very excellent day for poems from the new book I'm working on =:-) Thanks to Guy for publishing Chess in The Poet Community: http://www.thepoetcommunity.com/9033/chess-a-poem-by-r-soos
Thanks to Tasha for publishing Earth in InBetweenHangovers: https://inbetweenhangovers.wordpress.com/2016/11/02/earth-by-r-soos/ Thanks to Elsie for publishing Chaplain in Elsieisy: http://www.elsieisy.com/chaplain/

Tuesday, November 1, 2016

Five new poems published today in Peacock Journal...

Beautiful layout & lots of personal touches by the team at Peacock Journal! You really need to visit to appreciate all the work they do!

http://peacockjournal.com/r-soos-five-poems/